لوله و اتصالات آبیاری بارانی یکی از عناصر اساسی در سیستم آبیاری بارانی است که برای رسیدن آب به مناطق مختلف زراعی و باغی استفاده می شود.
.
این سیستم آبیاری، با بهره گیری از نیروی جوی، به طور گسترده ای در مناطقی با بارندگی مناسب استفاده می شود و از عواملی مانند صرفه جویی در آب، کاهش هزینه های آبیاری و افزایش بهره وری محصولات کمک می کند.
لوله ها در روش آبیاری بارانی به دو دسته لوله اصلی و فرعی تقسیم می شوند و لوله اصلی بین پمپ و نقطه ای که آب به زمین منتقل می شود، قرار دارد که این لوله ها در اندازه ها و طول های مختلف در دسترس هستند و بسته به نیاز منطقه و حجم آب مورد نیاز، انتخاب می شوند.
لوله های اصلی علاوه بر اینکه باید مقاومت بالا در برابر فشار آب داشته باشند، نیز باید از جنس مقاومیتی بالا تولید شوند تا از خرابی زیاد جلوگیری شود.
..
لوله فرعی وظیفه آبرسانی و جابه جایی آب در داخل زمین را دارد و همچنین برای تأمین آب به شیرهای آبیاری و دیگر اجزاء سیستم آبیاری استفاده می شوند.
این لوله ها باید از جنسی باشند که علاوه بر مقاومت در برابر فشار آب، پایداری در مقابل شرایط آب و هوایی تغییرات دما و مقاومت در برابر خوردگی را نیز داشته باشند.
علاوه بر این، اتصالات لوله های آبیاری بارانی نیز باید بسیار محکم و همچنین ضد نفوذ باشند تا هیچ گونه اسیدیته آب به لوله نفوذ نکند و با توجه به نکات فوق، انتخاب درست لوله ها و اتصالات آبیاری بارانی امری بسیار حیاتی است.
نوع و اندازه لوله ها باید با توجه به نیازهای محیطی و حجم آب مورد نیاز تنظیم شده و اتصالات نیز باید با دقت و به روش صحیح نصب شوند و استفاده از مقالات دقیق و کامل درباره لوله و اتصالات آبیاری بارانی، باعث می شود تا نویسندگان و کارشناسان فنی تا حد ممکن اطلاعات جامعی را در خصوص این موضوع به دست آورند.
…
تجربه و دانش نویسنده ها دراین زمینه باعث می شود در صنعت آبیاری بارانی و عملکرد بهتر سیستم ها، تغییرات مثبتی ایجاد شود و با توجه به اهمیت لوله و اتصالات آبیاری بارانی، در ادامه به بررسی برخی از ویژگیها و نکات مهم در انتخاب و نصب این اجزا میپردازیم.
جنس لوله ها: لوله های آبیاری بارانی میتوانند از موادی مانند PVC (کلرید پلی وینیل)، PE (پلی اتیلن) یا آهن با مقاومت بالا در برابر فشار و خوردگی ساخته شوند.
انتخاب مناسب ترین جنس لوله بستگی به دما، فشار آب و محیط زیستی دارد. قطر لوله ها: انتخاب قطر مناسب لوله ها براساس حجم آب مورد نیاز، فشار آب و فاصله بین لوله ها صورت میگیرد و قطر بزرگتر، حجم آب بیشتری را به زمین منتقل میکند، اما همزمان هزینه بیشتری نیز دارد.